Politica de Confidentialitate - Anunturi Craiova si Oltenia

Politica de Confidentialitate

isi doreste un parteneriat de lunga durata cu toti colaboratorii sai, atat companii cat si persoane fizice.

Confidentialitatea tuturor informatiilor pe care le primim de la dumneavoastra (date de contact) sunt foarte importante si securitatea acestora sunt aspecte pe care nu le ignoram.
Astfel, in momentul in care ati decis sa postati un anunt, dorim sa cunoasteti exact cum vom folosi informatiile primite si cum anume le vom proteja, astfel incat decizia dumneavoastra sa fie una corect informata. Dorinta noastra este de a va oferi cele mai bune servicii, cu respectarea tuturor dispozitiilor legale in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, cu precadere a Regulamentului General privind Protectia Datelor nr. 679/2016 („GDPR”) si a principiilor enuntate de acesta, respectiv: legalitatea, corectitudinea si transparenta; limitarea la scopul specific; minimizarea datelor; acuratetea datelor; limitarea stocarii; integritate si confidentialitate; responsabilitate.

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor.

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/ furnizori. Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului si Regulamentul GDPR.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

Google Analytics

Acest site utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit website să analizeze modul în care utilizati respectivul website. Informatiile generate de fisierele de tip cookie cu privire la utilizarea de catre Dvs. a site-uluii (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite.

Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de catre tine a website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea website-ului pentru operatorii website-ului si furnizand alte servicii referitoare la activitatea website-ului si la utilizarea internetului.

De asemenea, Google poate transfera aceste informații catre terți în cazul în care are aceasta obligaţie conform legii sau în cazul în care acesti terti prelucrează informatiile în numele Google. Google nu va asocia adresa Dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Informatii detaliate cu privire la Google Analytics si protectia datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care poti controla informațiile trimise către Google) pot fi gasite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Poti renunța la Google Analytics si la Reclame in site, fara a afecta modul în care poti vizita acest site prin modificarea Setari Cookie-uri, comanda aflata in subsolul site-ului anunt-craiova.ro.

Totodata, pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, poti instala un add-in pe browserul tau web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Pentru a șterge, dezactiva sau bloca cookies

Browserul dvs. va furniza, de obicei, informații despre cum să refuzați, să ștergeți sau să blocați cookies. Următoarele referințe vă vor duce la acele informații despre unele browsere utilizate în mod obișnuit:

Google Chrome

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Safari

Opera

Puteți să renunțați la cookies de la terți din Google Analytics prin intermediul paginii ads settings

 

Ce date prelucreaza site-ul anunt-craiova.ro?

Datele personale pe care le colectam direct de la dumneavoastra, prin completarea formularului de creare a unui cont de utilizator si publicarea unui anunt gratuit pe site:
- Nume utilizator
- Parola
- Informatiile pe care le furnizati odata cu publicarea anuntului pe site.

Categoriile de date prelucrate automat:
- IP
- Cookies
- Sistemul de operare
- Sursa de recomandare
- Browser - tipul si versiunea browserului
- Locatia geografica
- Anunturile pe care ai dat click
- Paginele pe care le-ai vizitat - durata vizitei
- Caile de navigare ale site-ului

Legalitatea

Datele cu caracter personal pot fi prelucrate conform art. 6 din GDPR daca:
Utilizatorul si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau ma multe scopuri specifice;

Perioada de stocare a datelor

Perioada de stocare a datelor cu caracter personal in cadrul site-ului este atat timp cat contul creat este activ.
Odata cu stergerea lui, si datele vor fi sterse. Sterse vor fi si la cererea expresa a utilizatorului.

Destinatia datelor

Datele înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari:
- Gazduire sau programatori;
- Furnizori de marketing (Newsletter, Facebook, Google AdSense, Google Analytics, Google Adwords);
- Autoritatile Statului (in caz de control).

Site-urile Terte parti

Acest site web poate include hyperlinkuri si detalii despre site-urile web ale unor terte parti.
Nu avem niciun control si nu suntem responsabili pentru politicile si practicile de confidentialitate ale unor terte parti.

Securitatea datelor

Masuri de securitate a datelor cu caracter personal:
- Site-ul foloseste masuri de securitate adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale, pierderii, modificarii, dezvaluirii, accesului neautorizat sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in baza noastra de date;
- Implementarea protectiei antivirus pe server;
- Luarea de masuri legale, organizatorice si tehnice necesare pentru a proteja datele personale impotriva accesului neautorizat;
- Back-up;
- Pseudonimizarea si criptarea datelor cu caracter personal ( se recomanda utilizatorilor la crearea contului o parola formata din mai multe caractere, cifre si litere);
- Administratia site-ului are dreptul de a aduce modificări si completări la această Politică de confidentialitate fara consimtamantul utilizatorului.

Drepturile utilizatorului

Conform legislatiei in vigoare beneficiati de urmatoarele drepturi:
- Dreptul de informare – puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor personale;
- Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, vi-l puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
- Dreptul de acces – la date poate solicita si obtine confirmarea faptului ca datele sale cu caracter personal sunt prelucrate sau nu de catre acest site web, iar in caz afirmativ, poate solicita accesul la acestea;
- Dreptul de interventie/rectificare asupra datelor – puteti actualiza datele personale inexacte sau le puteti sterge;
- Dreptul de a va opune prelucrarii datelor – va puteti opune, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim. Puteti sa va exercitati acest drept online la adresa de e-mail contact@anunt-craiova.ro. Vom lua în considerare opozitia dvs. dacă prelucrarea informatiilor dvs. are vreun impact nejustificat asupra dvs. care impune incetarea prelucrarii datelor respective. Cand deveniti client, putem sa va intrebam daca doriti sa primiti oferte personalizate.
- Dreptul de a se adresa justitiei - puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
- Dreptul de stergere a datelor – puteti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
- Dreptul la restrictionarea prelucrarii - puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contestati exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
- Dreptul la portabilitatea datelor - puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat;

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail contact@anunt-craiova.ro.

Dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. personale.

Acest lucru vă permite să ne cereți să ștergem sau să eliminăm datele personale acolo unde nu există motive întemeiate să continuăm să le procesăm.
Rezolvarea consta in trimiterea unui mesal la adresa contact@anunt-craiova.ro

 

Se pot include o serie de informatii in profilul dvs. de Utilizator. De asemenea, putem stoca informatiile pe care le primim de la dvs., cum ar fi: ca urmare a unor solicitari transmise prin e-mail, sau cand comunicati prin intermediul site-ului anunt-craiova.ro cu alti utilizatori, informatiile privind anunturile salvate de dvs. si mesaje.

Divulgarea informatiilor cu caracter personal

anunt-craiova.ro garanteaza confidentialitatea datelor cu caracter personal primite de la fiecare utilizator, si in consecinta, a adoptat nivelul de securitate cerut de normele de protectie ale datelor cu caracter personal.

Divulgarea informatiilor cu caracter personal catre terti a fiecaruia, se poate face numai catre organele abilitate sa detina astfel de informatii si numai in baza unei hotarari judecatoresti, sau alta obligatie juridica.

Legat de acest aspect, dorim sa informam ca am luat toate masurile necesare astfel incat, datele Dvs. cu caracter personal sa nu fie transmise fara vreun temei legal niciunui tert.

Nu vindem datele cu caracter personal ale niciunui utilizator unor terțe părți.

Clauza finala

Prin urmare, aceasta Politica de Confidentialitate este destinata furnizarii de informatii complete in acest sens si este obligatoriu sa o cunoasteti inainte de a posta in site.
Trebuie sa stiti ca Datele Personale, vor fi prelucrate in temeiul propriilor politici de protectie a datelor, pentru care www.anunt-craiova.ro nu poarta nicio raspundere.
Datele dumneavoastra de contact publice, afisate pe site, sunt doar pentru mesaje private, utilizand mesageria privata pusa la dispozitie.

De asemenea, este foarte important, atat pentru protejarea intereselor legitime ale dumneavoastra, cat si ale altora, ca Datele Personale pe care ni le furnizati sa fie corecte, actuale si sa va apartina, iar daca nu va apartin, dumneavoastra sa fi obtinut in prealabil consimtamantul persoanelor carora aceste Date Personale le apartin inainte de a ni le furniza.

Aceasta Politica de Confidentialitate, alaturi de Termeni si Conditii, definesc si descriu in mod complet relatia noastra de colaborare.